TERUG naar nieuws

Het is tijd om de weg te omarmen met winterbanden!

Het is tijd om de weg te omarmen met winterbanden! 

Met de dagen die korter worden en de temperatuur die begint te dalen, is het weer die tijd van het jaar waarin we ons moeten voorbereiden op de winter. Een essentieel onderdeel van deze voorbereiding is de overgang naar winterbanden. Hier zijn een paar redenen waarom je dit zou moeten overwegen:

  1. Betere grip op gladde wegen: Winterbanden zijn speciaal ontworpen om te presteren bij lage temperaturen en op gladde ondergronden, zoals sneeuw en ijs. Ze hebben een dieper profiel en een rubbercompound die flexibeler blijft bij koud weer, waardoor je meer grip hebt en de remafstand wordt verkort.
  2. Verbeterde veiligheid: Het gebruik van winterbanden verhoogt de veiligheid voor zowel jou als andere weggebruikers. Je hebt meer controle over je voertuig en bent minder geneigd om in gevaarlijke situaties te belanden.
  3. Langer meegaan van zomerbanden: Door winterbanden te gebruiken in het koude seizoen, bespaar je slijtage aan je zomerbanden. Dit betekent dat beide sets banden langer meegaan, wat uiteindelijk je portemonnee ten goede komt.